ΓΟΝΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επέτειος Εξέγερσης Πολυτεχνείου 1973

   Την Παρασκευή 15/11/2018, πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Σερρών η τιμητική εκδήλωση για επέτειο της εξέγερσης των νέων  του Πολυτεχνείου το 1973.
   Τη σχολική γιορτή επιμελήθηκε η φιλόλογος κ. Μπόντη Ελένη και σε αυτή συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου.
   Αρχικά διαβάστηκε το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας προς τους μαθητές,  στο οποίο κατέληξε πως «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας παραμένει, 46 χρόνια μετά, κορυφαίο σύμβολο αντίστασης και αγώνα. Και διαρκής υπενθύμιση ότι τίποτα από όσα έχουν κερδηθεί, με κόπο και θυσίες, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Με τη μνήμη και την κληρονομιά του χθες, αλλά και το βλέμμα στραμμένο στο αύριο, είναι χρέος και ευθύνη μας, ενωμένοι, να δουλέψουμε συλλογικά για την προαγωγή της Παιδείας στη χώρα μας. Γιατί η Παιδεία είναι ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας και της Προόδου. Και η καλύτερη επένδυση για το μέλλον των παιδιών και της πατρίδας μας». 
   Στη διάρκεια της σχολικής εκδήλωσης προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό, μέσω του οποίου οι μαθητές μπόρεσαν να ανασυνθέσουν τα γεγονότα και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο  που γέννησε την εξέγερση των νέων και των φοιτητών με κύριο αίτημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία».
   Μαθητές και μαθήτριες απήγγειλαν επιλεγμένα ποιήματα, ενώ η χορωδία του σχολείου τραγούδησε χαρακτηριστικά τραγούδια της εποχής με την επιμέλεια της καθηγήτριας κ. Καλαρρύτου Λίνας.  ΦΩΤΟ==>>

Επιμέλεια:

Ζέττα Βασιλική - Φιλόλογος

Ημερολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"