Ψυχής Άκος

Διδακτική επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας και στο Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων των Θρησκευτικών και της Ιστορίας οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α2, Α4 του σχολείου μας επισκέφτηκαν την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου το Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας «ΨΥΧΗΣ ΆΚΟΣ»

ΟΙ μαθητές περιηγήθηκαν στις αριστοτεχνικά διαμορφωμένες αίθουσες του Κειμηλιαρχείου, όπου παρουσιάζονται σε τέσσερις ενότητες -ιερές εικόνες, εκκλησιαστικά ξυλόγλυπτα, λειτουργικά σκεύη και χρυσοκεντήματα- Είδαν από κοντά τα έργα από τα ιερά μοναστικά καθιδρύματα και τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας πού χρονολογούνται από τον 14ου έως και τις αρχές του 20ου μ.Χ.αι. και αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της χριστιανικής πίστεως και της υψηλής καλλιτεχνικής δημιουργίας της περιοχής μας.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Παυλίδου Σοφία, Τσίπα Γεωργία και Τσεβελέκης Κων/νος.

Την ϊδια μέρα μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Α1 επισκέφτηκαν στις ίδιες διδακτικές ώρες το Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας,  όπου και ενημερώθηκαν για τις αξιόλογες δράσεις του και τη σπουδαία συνεισφορά του στην πνευματική και πολιτιστική ζωή της, από τον Γενικό Διευθυντή του Μαξιμείου  Πρωτ. Ἰορδάνη Θεμελίδη.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας, στην  Ἐκκλησιαστικὴ Βιβλιοθήκη καθώς και το Ιατρείο και το  Φαρμακείο Κοινωνικής Αντίληψης.

Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Σερρών κ. Αραπάκη Χρυσάνθη και η εκπαιδευτικός  κ. Θεοδωρίδου Μαρία.   ΦΩΤΟ>>

Επιμέλεια:

Ζέττα Βασιλική - Φιλόλογος

Ημερολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"