Η ιστορία του σχολείου

en1

 

 

 Το 3ο Γυμνάσιο στεγάζεται σήμερα σ' ένα νεοκλασσικό κτίριο που κτίστηκε για να στεγάσει το νοσοκομείο της πόλης.Να πως περιγράφεται στο ιστορικό βιβλίο του συγγραφέα κ. Γ. Καφταντζή η ανέγερση του κτιρίου. 

"Κτίστηκε το 1885 σε θέση περίοπτη, στους πρόποδες της Ακρόπολης νέο Θεραπευτήριο μεγαλοπρεπές, με παραρτήματα βρεφοκομείου, γηροκομείου, φρενοκομείου και ιδιαίτερου φθισιατρείου. Το κτίριο αληθινό μέγαρο στοίχισε 5000 τούρκικες λίρες περίπου." 
Τα σχέδια του κτιρίου στάλθηκαν από την Κωνσταντινούπολη και τα χρήματα για την ανέγερσή του συγκεντρώθηκαν από δωρεές Σερραίων ευεργετών της εποχής. 
Κατά την απελευθέρωση της πόλης το 1913 κάηκε. Μετά την επισκευή του χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι το 1952. Έκτοτε αφού ανακαινίσθηκε παραχωρήθηκε για την στέγαση του Γυμνασίου Θηλέων Σερρών. 
Το 1973 έγινε η προσθήκη του νέου κτιρίου στο προαύλιο του παλαιού και από το 1979 με την συγχώνευση των σχολείων αποτέλεσε το 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Σερρών ενώ από το 1994 στεγάζει μόνο το 3ο Γυμνάσιο Σερρών.

 

Επιμέλεια:

 

Ημερολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"