στην αυλή μας....

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων και Αποφοίτων του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Σερρών (Πρώην Θηλέων) για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αυλή του σχολείου την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. Από νωρίς το απόγευμα πλήθος απόφοιτων και φίλων του σχολείου άρχισε να ανηφορίζει  στους πρόποδες του Κουλά  για ένα προσκύνημα «μνήμης» στα καλύτερα χρόνια της ζωής του ανθρώπου: «τα μαθητικά».  Κυρίες όλων των ηλικιών και κύριοι,  απόφοιτοι παλαιότερων χρόνων αλλά και νεότερων γέμισαν την αυλή του σχολείου και συμμετείχαν σε μια γιορτή χαράς  και αναμνήσεων. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία παλιών καθηγητών  και διευθυντών του σχολείου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κατσαρίδου Ελένη στον εναρκτήριο λόγο της τόνισε την ανάγκη να στηρίξουν οι απόφοιτοι και οι φίλοι του 3ου Γυμνασίου το σχολείο για να διασωθεί το κτίριο του και να διατηρηθεί μαζί του η ιστορία της πόλης. Στη συνέχεια η διευθύντρια του σχολείου κ. Αραπάκη Χρυσάνθη καλωσόρισε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και γέμισαν την αυλή του σχολείου και με τη σειρά της τόνισε την άμεση ανάγκη συντήρησης του κτιρίου του 3ου Γυμνασίου Σερρών. Ευχαρίστησε δε όλους τους χορηγούς που συνέδραμαν, ώστε να υπάρχουν  εδέσματα και ποτά για όλους , καθώς και τον Δήμο Σερρών για την πολύτιμη βοήθεια του.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε και ο λόγος αναμνήσεων  της μαθήτριας της τάξης του 1951 κ. Λατινοπούλου Καίτης, η οποία αναφέρθηκε σε στιγμές της  τότε σχολικής ζωής του Γυμνασίου Θηλέων της πόλης μας. Ο κύκλος των ομιλιών έκλεισε με τον μεστό  λόγο του τ. Γυμνασιάρχη του 3ου Γυμνασίου κ Πασχαλέρη, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από όλους.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με μοναδικό τρόπο η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σερρών, η οποία πρόσφερε ένα μελωδικό ταξίδι στους ήχους της παράδοσης και προσκάλεσε σε κυκλικούς χορούς όλους.

Στο τέλος η γνωστή σε όλους τους Σερραίους  και απόφοιτη του σχολείου κ. Μανιώτα Μαρία (Ελεονώρα Βενέτη) οργάνωσε ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα με μουσικές επιλογές της δεκαετίας του ‘70 και του ’80 και  ξεσήκωσε όλους σε ένα μοναδικό πάρτυ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Σερρών κ. Σταμπουλή Αφροδίτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Μωυσιάδης Ιωάν., ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Αγγελίδης Π., ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κ. Τερζής Β. , ο κ. Φωτιάδης Στ., η Διευθύντρια της ΚΕΔΗΣ κ. Ιωαννίδου Β., ο κ. Χρυσάφης Αλ. ο π. πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών κ. Πασχαλούδης Δ., ο πρόεδρος της ΕΜΕΙΣ κ. Δημούδης Δ., η πρόεδρος της Εμμέλειας κα Ζαπριάνου Κ., η πρόεδρος του ΛΕΣ κ. Ελευθεριάδου Στ., η πρόεδρος  του Συλλόγου Ελληνογαλλικής  φιλίας κα Θεοδωρίδου Ρ., η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού κ. Θεοδωρίδου Μ., η διευθύντρια του Μουσικού σχολείου Σερρών κ. Σκέμπερη Ευαγ. και πλήθος Σερραίων.   

Επιμέλεια:

Ζέττα Βασιλική - Φιλόλογος

Ημερολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"