Ημέρα σχολικού αθλητισμού

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 το 3ο Γυμνάσιο Σερρών οργάνωσε αθλητικές δραστηριότητες με συμμετοχή όλων των μαθητών του στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2018, η οποίαέχειθεσμοθετηθεί από το Υπουργείο Παιδείας.
Ακολουθώντας το κεντρικό σύνθημα της φετινής διοργάνωσης  «Ας κινηθούμε», ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου αποφάσισε να μεταβούν οι μαθητές στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου της πόλης των Σερρών, στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων. Εκεί οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αθλητικές δράσεις στα αθλήματα του μπάσκετ, του βόλευ, του χάντμπωλ και του τένις, επισκεπτόμενοι τους ανάλογους αθλητικούς χώρους. Οργανώθηκαν αγώνες κατά τάξη των μαθητών. Την κεντρική επίβλεψη των δράσεων είχε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Αγγελίδης Σταύρος, συνεπικουρούμενος από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.
Με τον  συνδυασμό της  ψυχαγωγίας και άσκησης από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθητές ωθούνται στην  απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής τους κατάστασης αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Επιμέλεια:

Ζέττα Βασιλική - Φιλόλογος

Ημερολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"