"Ο Ηλίας του 16ου"

Θεατρική παράσταση
Ακόμη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της με τον καλύτερο τρόπο!!!

Το 3ο Γυμνάσιο Σερρών επιβεβαίωσε την θεατρική του παράδοση των τελευταίων ετών  και την  Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 παρουσίασε  στο κοινό της πόλης μια μοναδική θεατρική παράσταση  βασισμένη στο θεατρικό έργο των Σακελλαρίου-Γιαννακόπουλου  «Ο Ηλίας του 16ου», κερδίζοντας τις εντυπώσεις και  το χειροκρότημα όσων την  παρακολούθησαν. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της θεατρικής ομάδας του σχολείου απέδωσαν με μοναδικό τρόπο τους βασικούς ήρωες της παράστασης,  οι οποίοι  μπλέκουν σε τραγελαφικές καταστάσεις, προκαλώντας το γέλιο όλων στην αίθουσα του Παλιού Ορφέα Σερρών που ευγενικά παραχωρήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας.  Για έναν ολόκληρο χρόνο με μεράκι και πολλή προσπάθεια οι μαθητές εργάστηκαν και κατάφεραν να αποδώσουν τους εμβληματικούς ήρωες του έργου, γνωστούς στο κοινό από την κινηματογραφική ταινία. Εντυπωσίασαν με το υποκριτικό τους ταλέντο, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως  το σχολείο οφείλει να δίνει ευκαιρίες και να αναδεικνύει τη δημιουργικότητα των μαθητών.

Τη διασκευή και σκηνοθεσία του έργου με μοναδική δεξιοτεχνία ανέλαβε για ακόμη μια χρονιά η εμπνευσμένη φιλόλογος κ Καρυώτου Γιάννα.

Την επίβλεψη των κοστουμιών είχε η εκπαιδευτικός κ. Καφταντζή Ελένη. Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο  καθηγητής καλλιτεχνικών  κ. Γιαννακούδης Στράτος και την αφίσα και το πρόγραμμα η  φιλόλογος  κ Παπαγεωργίου Αγάπη. Την τεχνική υποστήριξη είχε ο μαθητής κ. Μπιντανάκης Χρήστος. Το μακιγιάζ των μαθητών ανέλαβαν τα καλλυντικά Αλβανούδη και τις κομμώσεις το κομμωτήριο pelotecnica.

Τη  Θεατρική Ομάδα αποτελούσαν  οι μαθητές και οι μαθήτριες:

Ηλίας: Μπαχαρούδης Λευτέρης

Θωμάς: Γεωργίου Αντώνη

Βαγγέλης: Μελικιάδης Ερμής

Κα Κωνσταντινίδου: Κατσικάρη Γεωργία

Κος Κωνσταντινίδης:  Χριστοφορίδης Νίκος

Λουκία: Ζιούλη Kατερίνα

Τασία: Φάκη Ζωή

Πανάγος: Ψιλόπουλος Μάριος

Κα Λογοθέτη : Βακάλου Μαγδαληνή

Λάμπρος: Βέρρος Μάριος

Αστυνόμος: Πιπερτζής Χρήστος

Διοικητής: Χατζημιχαηλίδης Βαγγέλης

Αστυνόμος: Άτσαλος Στέλιος

Σπανομαρίας: Κυριαζίδης Αλέξανδρος

Στο τέλος της παράστασης ο Υποδιευθυντής του σχολείου κ. Μωραίτης Μαυρουδής και η Πρόεδρος  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων συνεχάρηκαν τους μαθητές και τις μαθήτριες και επέδωσαν σε αυτούς τους επαίνους τους. 

Φωτογραφικό άλμπουμ: https://photos.app.goo.gl/NqaeVizdSgDJ8kQR9

 

Επιμέλεια:

Ζέττα Βασιλική - Φιλόλογος

Ημερολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"