Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο  μας η Α΄ Φάση των ενδοσχολικών αγώνων Νεοελληνικής Γλώσσας,  που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ «Ο Φιλόλογος» και οι Συντονιστές Εκπαίδευσης φιλολόγων Κεντρικής Μακεδονίας. Συμμετείχαν 48 μαθητές και μαθήτριες και των τριών τάξεων του Γυμνασίου και μετά την αξιολόγηση των γραπτών τους  προκρίθηκαν οι παρακάτω μαθήτριες, οι οποίες αποτελούν και την Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Σερρών στους διασχολικούς Αγώνες.

1.       Δόλκα Ευμορφία-Μαρία Γ1

2.       Τόλιου Ελευθερία Γ2

3.       Ιασωνίδου Γεωργία Γ1

4.       Φέτκου Ειρήνη Χρυσοβαλάντου Γ2

5.       Δεμέλκα Τριάδα-Ελένη Β1

Η αναπληρωματική ομάδα αποτελείται από τους/τις  μαθητές/τριες:

1.       Πάσχου Ελεάννα Β4

2.       Δαραβίγκα Χριστίνα Γ2

3.       Γάτσιου Παναγιώτα Γ2

4.       Παυλίδου Σοφία Γ4

5.       Αλεξόπουλος Παντελής Γ2

΄Υπεύθυνες καθηγήτριες των Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας είναι  οι φιλόλογοι κ. Ζαφειροπούλου Σοφία και κ. Ζέττα Σύλια

 

"Θα γυρίσω πετάλι..."

Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης για το ποδήλατο

Την Τετάρτη 15/1/2020 το 3ο  Γυμνάσιο Σερρών, μαζί με άλλα σχολεία του νομού Σερρών, συμμετείχε στην ιδιαίτερα πετυχημένη εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τη χρήση του ποδηλάτου με θέμα «Θα γυρίσω πετάλι», που συνδιοργάνωσαν το ΤΕΦΑΑ Σερρών, οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών με τα αντίστοιχα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων, το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, το 4ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (Πανεπιστημιούπολη Σερρών) και το Εθνικό Δίκτυο Κυκλοφοριακής Αγωγής. 

Στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του ΔΙΠΑΕ εκατοντάδες μαθητών ανέδειξαν μέσα από τις δραστηριότητες τους τις θετικές επιπτώσεις της χρήσης του ποδηλάτου στη ζωή τους. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β2 τμήματος της Β΄ Γυμνασίου, οι οποίοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής με τις ζωγραφιές που είχαν δημιουργήσει με θέμα τη χρήση του ποδηλάτου στη ζωή μας. Ο μαθητής Εμμανουηλίδης Χρόνης του Β2 απέσπασε το πρώτο βραβείο.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν η Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Αραπάκη Χρυσάνθη και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κ Αγγελίδης Σταύρος και Καλαρρύτου Λίνα. ΦΩΤΟ==>>

 

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Σερρών η γιορτή των Χριστουγέννων τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες.
      Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου με την επιμέλεια της θεολόγου του σχολείου μας κα Σοφίας Παυλίδου ετοίμασαν μια εξαιρετική εκδήλωση στην οποία αναφέρθηκαν στα έθιμα του Δωδεκαημέρου, τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικά τραγούδια και παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα: «Τα Χριστούγεννα της Κρίσης» .
      Στο τέλος της γιορτής μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές, καθώς ο Αι-Βασίλης εμφανίστηκε και μοίρασε σε όλους καραμέλες. Η Διευθύντρια του σχολείου ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά αποχαιρετώντας τους. ΦΩΤΟ==>>

Υπαίθρια Χριστουγεννιάτικη Αγορά

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Σερρών οργάνωσε το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά  (bazaar) με στόχο  τη συγκέντρωση χρημάτων για τη συντήρηση του ιστορικού κτηρίου του σχολείου μας.
      Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας στόλισαν με τις εικαστικές δημιουργίες τους, αλλά και τις μοναδικές Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που ετοίμασαν οι ίδιοι, οι γονείς αλλά και οι καθηγητές τους  ένα από τα σπιτάκια της Πολιτείας των Ευχών στον πεζόδρομο της Κων. Καραμανλή.
      Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου συνέδραμαν στο έργο των παιδιών με την ενεργή παρουσία τους όλη την ημέρα. Πλήθος Σερραίων επισκέφτηκε την Υπαίθρια Αγορά των μαθητών του 3ου Γυμνασίου και με τις αγορές τους βοήθησαν να συγκεντρωθεί ένα πολύ σημαντικό ποσό για το σχολείο. Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η επίσκεψη του Δημάρχου της πόλης κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη, της Προέδρου και της Δ/ντριας της ΚΕΔΗΣ. ΦΩΤΟ==>>

Το Δέντρο των Ευχών 2019

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου μύρισαν Χριστούγεννα στο 3ο γυμνάσιο καθώς και φέτος αξιωθήκαμε να στολίσουμε το δέντρο των ευχών του σχολείου και μάλιστα διπλό. Το ένα δέντρο στολίστηκε με αγαπημένες ελληνικές λέξεις από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και την καθοδήγηση της φιλολόγου κ. Σύλιας Ζέττα και το δεύτερο δέντρο μας στολίστηκε με υπέροχες κάρτες ευχών που κατασκεύασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι οποίοι  συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα για την αξία του Εθελοντισμού, με τη συνδρομή των εξαιρετικών συναδέλφων Σοφίας Ζαφειροπούλου και Μαρίας Θεοδωρίδου.

Στη διάρκεια της 3ης Διδακτικής ώρας οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου ανέλαβαν τον στολισμό και στη συνέχεια όλο το σχολείο υποδέχτηκε στο προαύλιο του σχολείου τους μικρούς μαθητές του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου "Κων.Καραμανλής", οι οποίοι με τη συνοδεία του Δ/ντή του σχολείου κ. Κυριαζίδη Σπύρου και των δασκάλων τους έψαλλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια προσκαλώντας όλους μας σε ένα υπέροχο μελωδικό καλωσόρισμα των Χριστουγέννων. Τους μαθητές καλωσόρισε η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου κα. Αραπάκη Χρύσα και ευχαρίστησε τον κ. Κυριαζίδη για την ευχάριστη έκπληξη των μαθητών. ΦΩΤΟ=>>

Διδακτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας,  στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα  στο Πολεμικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο του Γ΄ Σώματος Στρατού. Το Μουσείο χωρίζεται σε επιµέρους  θεµατικές ενότητες και αντίστοιχους χώρους που καλύπτουν την περίοδο από την Επανάσταση του 1821 και τη δράση της Φιλικής Εταιρείας µέχρι και τον πόλεµο της Κορέας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα των μόνιμων συλλογών του Μουσείου, όπως αυτών που αναφέρονται στον πόλεμο του 1940 και στην τραγουδίστρια της νίκης,  Σοφία Βέμπο, αλλά και στάθηκαν με ιδιαίτερη προσοχή στα σημαντικά κειμήλια της ελληνικής σημαίας που μπήκε στην απελευθερωμένη Θεσσαλονίκη,  καθώς και στη συνθήκη παράδοσης της πόλης στους Έλληνες από τον Χουρσίτ Πασά.

Η εξαιρετική ξενάγηση από τους νεαρούς στρατιώτες πρόσφερε στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου ένα βιωματικό μάθημα νεότερης ιστορίας και εντυπώθηκε στη μνήμη τους. Αρχηγός της εκδρομής ήταν η φιλόλογος κ Ζέττα Βασιλική και συνοδοί καθηγητές η κ. Παπαγεωργίου Αγάπη, κ. Καλαρρύτου Λίνα, κ. Δομουχτσή Αθανασία και ο κ. Πεχλιβάνης Πέτρος.  ΦΩΤΟ=>>

 

Περισσότερα Άρθρα...

Επιμέλεια:

Ζέττα Βασιλική - Φιλόλογος

Ημερολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"